Kandiderar till södra Skånes riksdagslista

Emma_for_presidentEmma Hult, språkrör för Gröna Studenter och byggnadsingenjör

Jag vet att jag kan göra skillnad och jag vill lyfta mina frågor på nationell nivå. Vi behöver tänka långsiktigt i byggbranschen och bostadsfrågan är för många akut. Utbildningskvalitet, studenters villkor och trygghetssystem måste ses över. Kvinnor och andra underrepresenterade grupper ska stärkas.

Mitt namn är Emma, jag är född och uppväxt på den sydskånska slätten och flyttade till Jönköping 2007 för att studera. Där har jag valt engagera mig politiskt och sitter idag i stadsbyggnadsnämnd, politiskt utskott och regionledningen. För Jönköpings län kandiderar jag till riksdagen och satsar på en riksdagsplats efter nästa val. Utöver det är jag språkrör för Gröna Studenters riksorganisation och jag är ett väletablerat namn inom den svenska studentrörelsen.

Så varför kandiderar jag då till en plats på södra Skånes riksdagslista. Svaret är enkelt, jag gör det för miljöpartiets skull. Med mitt namn på er lista så vet jag att stora delar av min familj,mina barndomsvänner, vänner från mitt mångåriga engagemang inom svenska kyrkan och alla de jag lärt känna från tiden som handbollsspelare, ledare och domare kommer rösta på miljöpartiet. Finns möjligheten att sätta ett kryss vid mitt namn, så kommer de att ta den.

Jag är inte ute efter att ta en riksdagsplats från södra Skåne, jag är ute efter att miljöpartiet ska göra ett så bra val som möjligt med ett strålande valresultat.

Mer om mig finns på min blogg
Följ mig gärna på facebook eller twitter

Kommentarer stängd.